Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

Хуліганство у салоні краси: прокуратура Полтавщини не погоджується з позицією суду щодо обраного запобіжного заходу підозрюваному

22 вересня Октябрський районний суд Полтави виніс ухвалу про обрання підозрюваному у скоєнні хуліганства в салоні краси запобіжного заходу – особистого зобов’язання.

Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

“Вказана ухвала винесена судом всупереч позиції Полтавської окружної прокуратури, яка наполягала на обранні особі запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення застави; незважаючи, що особа підозрюється у скоєнні злочину у період дії запобіжного заходу, обраному йому в іншому кримінальному провадженні за ст. 296 КК України, судовий розгляд якого триває в Ленінському районному суді Полтави; підозрюваний – неодноразово судимий за різні злочини, серед яких незаконне заволодіння транспортним засобом, шахрайство, розбій тощо. Не погоджуючись із рішенням Октябрського районного суду Полтави, прокуратура оскаржуватиме його до Полтавського апеляційного суду та надалі займатиме принципову позицію під час процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінального провадження”, – наголосили у прокуратурі.

За даними слідства, 29 липня цього року, перебуваючи в салоні краси, зневажаючи нормами моралі та загальноприйнятими правилами поведінки в суспільстві, 38-річний полтавець вчинив хуліганські дії стосовно перукарки, спричинивши потерпілій тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, та її матері, внаслідок чого жінка отримала забої.

Фігуранту інкриміновано грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, пов’язаному з опором громадянам, які припиняли хуліганство (ч. 3 ст. 296 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури слідчі дії у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції № 1 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 

Перейти до вмісту