Ви тут:
Прес-релізи Суспільство 

Катерина Осадча розіграє вбрання від українських дизайнерів, щоб купити дім для родини з 10 сиротами

Спільно з благодійним фондом “Твоя Опора” телеведуча збирає 3,2 млн грн на нове житло для дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ). 

Новий будинок для дітей-сиріт із Луганщини

Дім для дітей – така назва проекту, який започаткувала телеведуча Катерина Осадча разом із благодійним фондом “Твоя Опора”. Його мета – придбати для дитячих будинків сімейного типу нове житло, бо своє вони втратили через війну.

Першими стали Целухіни, що опікуються 10 дітьми-сиротами. Родина з Луганщини, місто Рубіжне. На війні вони не лише втратили дім, який самостійно будували, а й батька сімейства.

“Там дуже трагічна історія, – каже телеведуча Катерина Осадча. – Матір Ірина разом із найстаршою власною донькою та ще 10 дітьми-сиротами, яких вона взяла під опіку, на початку війни евакуювалися на Івано-Франківщину. Її чоловік вирішив залишатися у Рубіжному, щоби наглядати за їхнім домом. Але росія не щадить нікого і нічого. Під час чергового обстрілу загорівся їхній будинок. Намагаючись його погасити, батько загинув”.

Спільно з “Твоєю Опорою” телеведуча оголосила збір у 3,2 млн грн на нове житло для Целухіних. Бо та квартира на 44 кв.м, у якій вони проживають зараз, не придатна для зимівлі. Там немає опалення.

“Ми хочемо придбати будинок, у якому було би вдосталь місця для всіх, – розповідає засновниця благодійного фонду “Твоя Опора” Валерія Татарчук. – Тому що діти різного віку: одні ходять у дитсадок, інші – у школу, дехто – вже в вищих навчальних закладах. Їм потрібне своє робоче місце, своє ліжко, своя шафа. Але найбільша проблема на сьогодні – це те, що квартира, у якій вони проживають, не опалюється. Тому збір терміновий, треба встигнути купити будинок до зими”.

Патріотичний дроп задля допомоги від українських дизайнерів

До ініціативи Катерини Осадчої та “Твоєї Опори” приєдналося також семеро українських дизайнерів – Іван Фролов, Лілія Пустовіт, Олена Рева, Ельвіра Гасанова, Руслан Багінський, Юлія Магдич та Артур Кулаковський. Вони розробили ексклюзивний патріотичний дроп, який розігруватимуть серед усіх, хто задонатив більше 100 грн на будинок для родини Целухіних.

“Це вбрання дизайнери розробили спеціально для нашого проекту, – розповідає Катерина Осадча. – На капелюсі Руслана Багінського всередині вишито “Ніч яка місячна, зоряна, ясная”, в Артура Кулаковського на куртці – вірш Ліни Костенко, Ельвіра Гасанова та Юлія Магдич створили неймовірної краси вишиванки, а Лілія Пустовіт, Іван Фролов та Олена Рева – ідеальне вбрання на день перемоги. Ці речі в єдиному екземплярі і будуть розіграні серед тих, хто задонатив для родини Целухіних. Свого роду приємний бонус для людей, які прагнуть допомагати”.

Дроп від українських дизайнерів розігруватимуть протягом місяця. Про результати повідомлятимуть на сторінках в Instagram Катерини Осадчої (@kosadcha) та фонду “Твоя опора” (@tvoyaopora). Важливо, розіграш проводитимуть лише серед тих, хто задонатить більше 100 грн.

Задонатити можна тут і зробити це потрібно не анонімно (вказати свої прізвище, ім‘я та контакт), щоби організатори могли сконтактуватися. 

Фото: Соня Плакидюк та JetSetter

Перейти до вмісту