Ви тут:
Суспільство Україна 

Допомагали окупантам будувати бліндажі та патрулювати: ДБР викрило колаборантів у Вовчанську та Куп’янську

У Вовчанську та Куп’янську Харківської області ДБР затримало лісничого та двох колишніх правоохоронців, які погодилися на співпрацю з російськими окупантами.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

У Вовчанську Харківської області ДБР затримало головного лісничого, який під час тимчасової окупації міста погодився на співпрацю із загарбниками. Він взявся керувати лісгоспом та організовувати заготівлю деревини для будівництва укріплень та бліндажів загарбників.

Після успішного наступу Збройних Сил України лісничий почав переховуватися від правосуддя, але його знайшли і затримали. Готується повідомлення про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Також у Вовчанську та Куп’янську ДБР у взаємодії із ГУНП в Харківській області викрило двох колишніх правоохоронців. Після нападу рф на Україну ці особи почали працювати в каральних загонах окупаційної поліції. Вони проводили обшуки у місцевого населення, вилучали зброю та патрулювали міста. Експравоохоронцям повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Фото: ДБР

Перейти до вмісту