Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Для Полтавщини створили унікальний евакуаційний автобус, який перевозить поранених

Полтавські військові медики отримали унікальний автобус для евакуації поранених бійців і цивільних та надання їм допомоги.

Авто придбали за кордоном, волонтери його відремонтували й переобладнали. В цьому допоміг полтавський бізнес, повідомив у своєму телеграм-каналі начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«Автобус придбали за кордоном. Волонтери його відремонтували й переобладнали. Він розрахований на 9 місць, як сидячих, так і лежачих пацієнтів. Тепер область може виконувати поставлені задачі щодо евакуації поранених», – сказав Дмитро Лунін.

Він розповів, що автобус оснащений сучасним медичним обладнанням: інфузоматом, дихальним апаратом, ношами, дефібрилятором, монітором пацієнта, забезпечений киснем.

«Ми приймаємо поранених із Харківщини. Координуємося з військовими медиками, виконуємо задачі з транспортування бійців. Тому цей евакуаційний автобус спільно використовуватимемо для надання медичної допомоги», – зазначив Дмитро Лунін.

Очільник Полтавщини подякував меценатам і всім, хто підтримав цю ініціативу: Юрію Лупаєнку, гендиректору ПрАТ «Фірма «Полтавпиво» Василю Лавріченку, а також мережі аптек «Тріоль» та ТОВ «УЗТК Трейд».

Перейти до вмісту