Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Завершення жнив, підтримка військових та гуманітарна допомога: начальник Полтавської ОВА підбив підсумки тижня

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін підбив підсумки тижня, що минає.

“Цей тиждень був насамперед святковим. Відзначили День Державного Прапора і День Незалежності України. Урочисто підняли найбільший на Полтавщині синьо-жовтий стяг, нагородили наших військових, рятувальників, аграріїв державними й обласними відзнаками. Поклали квіти до пам’ятника гетьману Іванові Мазепі. Вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за Україну”, – зазначив Дмитро Лунін.

У День Незалежності України погасили нову воєнну марку «Вільні, Незламні, Непереможні». Захід проводили в укритті під час повітряної тривоги.

“Це в чомусь навіть символічно. Ворог продовжує бити по нашій області, а ми всі робимо те, що маємо робити. І щодня ми на день ближче до Перемоги”, – додав начальник ОВА.

Також зазначив, що наразі триває голосування за кращий ескіз обласної поштової марки “Гадяцьке сафарі”. Проголосувати можете на сторінках ініціаторів цього конкурсу – тут, у телеграм-каналі й на фейсбук-сторінці Дмитра Луніна, в соцмережах голови облради Олександра Біленького та керівника обласної Укрпошти Юрія Набасова. В коментарях залишайте номер марки, яка сподобалася найбільше. Результати планують оголосити 31 серпня.

Також начальник ОВА зазначив, що аграрії Полтавщини зробили символічний подарунок до Дня Незалежності України – завершили жнива. Намолотили 1,5 млн тонн зерна.

Цього тижня Полтаву відвідав командувач ОТУ “Суми”, генерал-майор Олександр Нестеренко. Він відзначив, що Полтавщина стала надійним тилом й опорою ЗСУ, та щиро подякував усім жителям області. Нагородив почесними відзнаками ОТУ «Суми» полтавських бійців, рятувальників, поліцейських, очільників громад.

Як  зазначив Дмитро Лунін, разом із депутатом облради від “Слуги народу” Фахраддіном Мухтаровим передали придбані ним три позашляховики нашим полтавським військовим. Ці авто підвищеної прохідності, в камуфляжних кольорах. Також передали захисникам повнопривідний позашляховик від депутата облради від “Слуги народу” Івана Гришка.

Передали нашим бійцям 10 станцій супутникового інтернет-зв’язку Starlink від американської компанії SpaceX Ілона Маска. До цього вже кілька десятків таких систем область отримала від Мінцифри, яке з перших днів війни налагодило системну співпрацю зі SpaceX.

“Разом із головою обласної ради Олександром Біленьким передали військовим 1600 пар тактичних кросівок. Це як жіноче, так і чоловіче взуття, згідно з заявками, які отримали від бійців. Кросівки від місцевого виробника. Вони протестовані нашими бійцями й відповідно до їхніх зауваг удосконалені”, – розповів Дмитро Лунін.

Крім того, цього тижня сім’ї людей, які загинули внаслідок ракетного удару по ТЦ “Амстор” у Кременчуці, отримали допомогу з обласного бюджету – 50 тис. грн на родину. Зазначена виплата вже перерахована на особові банківські рахунки.

Також начальник Полтавської ОВА додав, що область готується приймати евакуйованих жителів із Донеччини.

“Коли на Полтавщині перебувала віцепрем’єрка Ірина Верещук, обговорювали, що для розміщення людей нам потрібні додаткові ліжка й матраци. За сприяння Мінреінтеграції отримали цю допомогу від Уряду Польщі. В область доставили 1000 комплектів, в кожному з яких – розкладне ліжко, матрац, простирадло, подушка, наволочка, плед і рушник. Гуманітарна допомога від різних організацій продовжує надходити в область. Отримали чергову партію ліків. Британська організація The MENTOR Initiative передала медикаменти на 175 тисяч доларів. А працівники екстреної меддопомоги Полтави та Кременчука отримали спецодяг із Канади й Німеччини”, – роз’яснив Дмитро Лунін.

Читайте також: Готовність Полтавщини до зими – 80 %, – Полтавська ОВА

Цього тижня відбулася обласна конференція освітян.

“Максимально безпечне середовище, мінімально стресове навчання – це наше спільне завдання з громадами. Діти мають отримати рівний доступ до освіти. Освітяни – справжні бійці, які тримають свій фронт”, – додав начальник Полтавської ОВА.

Перейти до вмісту