Ви тут:
Суспільство Україна 

Велика Британія поставить Україні додаткові реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) та високоточні ракети до них

Міністр оборони Бен Воллес оголосив, що Велика Британія поставить Україні додаткові реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), а також надасть значну кількість високоточних ракет, які можуть вражати цілі на відстані до 80 км

Про це повідомили Генеральний штаб ЗСУ

Рішення прийнято після успішного використання Збройними Силами України РСЗВ, подарованих Великою Британією раніше цього року.
“Цей останній транш військової підтримки дозволить Збройним Силам України продовжити захист від російської агресії та невибіркового застосування далекобійної артилерії. Наша постійна підтримка надсилає дуже чіткий сигнал: Британія та міжнародна спільнота продовжують виступати проти цієї незаконної війни та стоятимуть пліч-о-пліч, надаючи оборонну військову допомогу Україні, щоб вона могла захиститися від вторгнення Путіна”, – зазначив  Бен Воллес, 
Українські військові опановували керування пусковими установками на навчаннях у Великій Британії, що дозволить їм використовувати ці системи з вищою ефективністю.
Окрім того, Сполучене Королівство взяло на себе зобов’язання провести курси із навичок ведення піхотного бою для 10 тис. українських військових. Канада, Данія, Швеція, Фінляндія та Нідерланди оголосили про підтримку цієї програми.

Визнаючи непохитну мужність і рішучість українського народу, Велика Британія та її союзники почнуть розробляти план дій для підтримки України у 2023 році та надалі настільки довго, наскільки це буде потрібно, поки українці борються за свої свободу та суверенітет.

Перейти до вмісту