Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Полтаві відкривають клуби підтримки для підлітків-переселенців

Громадська організація STEM is FEM за підтримки програми “Єднання заради дії” запускає у Полтаві інтеграційні клуби для підтримки підлітків-переселенців 14-18 років. Перша зустріч у рамках проєкту “Наука єднання” відбудеться 10 серпня у конференц-залі “Аристократ” з 15:00 до 18:00.

Учасники зустрінуться із співзасновницею громадської організації “Аква Віта”, організаторкою музичних і поетичних фестивалів, поетесою і письменницею Юлією Бардіною. Вона розповість про свою діяльність у сфері громадського сектору, організацію музичних і літературних фестивалів, як працює авторське право та як розібратись з емоціями у некомфортній ситуації.

Після цього учасники доєднаються до клубу психологічної підтримки. Підлітки пропрацюють свої поточні запити з психологом та отримають поради щодо адаптації до нових умов.

Ініціатор STEM is FEM, український ІТ-підприємець та засновник технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв вважає, що створення таких клубів надасть можливість підліткам соціалізуватися та отримати психологічну підтримку в умовах невизначеності війни. Також організатори впевнені, що нова інформація та цікаве спілкування із однолітками та науковцями сприятливо вплине на загальний стан підлітків, що вимушено опинилися далеко від дому.

“Наш досвід роботи з підлітками та опитування показали, що їм складно визначити та визнати необхідність отримати суто психологічну підтримку, тому ідея тематичного клубу мала значно більшу підтримку серед цільової авдиторії. Ми віримо, що таким чином підлітки зможуть швидше адаптуватися до нового оточення”, – розповідає операційна директорка освітнього проєкту STEM is FEM Дар’я Бичкова.

Офлайн-зустрічі у рамках проєкту “Наука єднання” проводитимуть раз на два тижні у шістьох містах України: у Львові, Чернівцях, Рівному, Полтаві, Хмельницькому та Вінниці. Надалі організатори обіцяють проводити клуби і онлайн. За новинами проєкту можна слідкувати на сторінках STEM is FEM у соцмережах: Facebook та Instagram.

Вхід до клубів безкоштовний за умови попередньої реєстрації за посиланням: https://forms.gle/imjziqLSXUXpNUy9A

Перейти до вмісту