Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Лубнах влаштували історичну годину “Історія поштової листівки”

У Лубенському краєзнавчому музеї імені Гната Стеллецького провели захід “Історія поштової листівки”.

Науковий співробітник музею Тетяна Сафронова розповіла про історію виникнення поштового відправлення, а гості принесли пам’ятні для них листівки.

Михайло Василенко представив новорічну листівку, яку його дід привіз з Німеччини в 1946 році. Валентина Похожай показала листівки ручної роботи, які вона завжди привозить з подорожей. Тетяна Гурт – листівку, яку вона отримала з фронту через проєкт “Листи в тил”, це проєкт з відправки листів подяки українцям, які допомагають армії. Переселенець з Бердянська Сергій Пунько та його онук Микита, які зараз мешкають у селі Засулля, в одній із закинутих хат знайшли у скляній пляшці частину листа часів Другої світової.

Координатор зустрічі Тетяна Сафронова запропонувала гостям поставити запитання Всесвіту та отримати відповідь через листівку з колоди метафоричних карт “Проявлення” художниці Олі Гайдамаки з афоризмами від жіночої студії “Натхнення”. Також цього дня відбулось відкриття виставки листівок з фондів музею.

До речі, саме сьогодні, 1 серпня у 1918 році археолог Гнат Стеллецький відкрив у Лубнах краєзнавчий музей, що вже 104 роки займається збереженням пам’яток і просвітництвом.

Марія Бойко

Фото: Лубенський краєзнавчий музей імені Гната Стеллецького

Перейти до вмісту