Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Лубнах в краєзнавчому музеї розповіли про історію і культуру українського Донбасу

Лубенський краєзнавчий музей запросив шанувальників історії на захід присвячений історії та культурі українського Донбасу.

Науковий співробітник музею Тетяна Сафронова наголосила на важливості спростування створених російською пропагандою міфів про Донеччину та Луганщину як “особливий” регіон, який завжди був переважно радянським і ніколи – українським. Вона розповіла про історичне минуле земель, де протягом багатьох тисячоліть вирувало людське життя та перетиналися історичні шляхи різних цивілізацій і культур.

Присутні дізналися про події та людей, які поєднують Лубни та Донбас, прослухали вірш Володимира Сосюри “Як передать, Донбас, твою красу і силу”. Свої рідні міста Краматорськ та Северодонецьк презентували Віталія Волошина та Оксана Аліскерова, які разом з родинами зараз мешкають у Лубнах.

Шанувальники історії переглянули відео, які розповідають про міста регіону, мирне життя яких зруйнувала війна. Окрасою музейної зустрічі стали пісні у виконанні випускниці класу бандури дитячої музичної школи №2 міста Харків Юлії Веретельникової.

Марія Бойко

Фото: Тетяна Сафронова

Перейти до вмісту