Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У лісі на Полтавщині виявили схрон зі зброєю

Під час проведення профілактичного відпрацювання території Полтавської області щодо виявлення зброї та вибухівки, оперативники та слідчі поліції Полтавщини отримали інформацію від мешканця одного із сіл Полтавського району про виявлений у лісовому масиві схрон зі зброєю. Наразі небезпечні предмети поліція вилучила. Джерело їх походження з’ясовує слідство.

Про це повідомили у поліції Полтавщини.

Отримавши інформацію від місцевого мешканця, на місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група поліції. У ході огляду зазначеного чоловіком місця поліцейські виявили та вилучили автоматичну зброю та гранати. Наразі вилучене направлено на експертне дослідження.

“Ми продовжуємо комплексну роботу, спрямовану на запобігання злочинам у сфері незаконного обігу зброї, а також кримінальним правопорушенням, вчиненим з її застосуванням. Наша задача – мінімізувати ризики, пов’язані з поширенням нелегальної зброї та боєприпасів, не допустити їх застосування проти мирного населення з боку злочинців та диверсійних груп ворога. Ми вдячні чоловікові з Котелевщини, який 12-го серпня надав нам важливу оперативну інформацію про виявлення ним у лісовому масиві схрону зі зброєю. Завдяки цьому ми вилучили з незаконного обігу п’ять автоматів Калашникова, кулемет, два пістолети, близько двох десятків гранат та запалів до них, а також набої до автоматичної зброї”, – розповів начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

Також він зазначив, що придбання та зберігання зброї, боєприпасів, вибухових речовин і пристроїв без законних на те підстав тягне за собою настання кримінальної відповідальності.

Уникнути негативних юридичних наслідків можливо тільки за умови добровільної їх здачі органам влади (частина 3 статті 263 Кримінального кодексу України зі змінами, внесеними згідно із Законом України №2150-IX від 24.03.2022).

Тож заради безпеки в громадах правоохоронці закликають  мешканців області повідомляти про заборонені предмети до поліції для їх подальшого знешкодження, знищення чи передачі Збройним силам України. Це можливо зробити за номером 102 або через чат-бот Головного управління поліції Полтавської області у Telegram @Police102Poltava_bot.

Фото: поліція

Перейти до вмісту