Ви тут:

Техніка для шиття, в’язання та вишивання: як вибрати

Singer, Brother, Family, Janome, Pfaff, Husqvarna – бренди, які не вимагають представлення, але часто викликають суперечки щодо якості швейного обладнання. Шукати однозначну відповідь на запитання «чиє краще?» немає сенсу, оскільки велика конкуренція змушує розробників створювати моделі, які задовольняють запити різних категорій майстрів. Саме тому купівлю швейної машини варто починати з визначення вимог до неї.

На ухвалення рішення щодо вибору обладнання впливає декілька факторів:

  • завдання, які ставить майбутній власник (побутові чи виробничі);
  • розмір виділеного бюджету;
  • площу робочого місця.

Чи варто враховувати досвід? Оскільки освоїти техніку нескладно, то навіть починати знайомство зі швейною справою можна з пристрою, який є досконалим за кількістю операцій та якістю їх виконання.

Компанії зі світовим ім’ям не обмежуються створенням лише класичних машинок для шиття. Під їх товарними знаками представлені також машини інших типів:

  • в’язальні;
  • вишивальні та швейно-вишивальні;
  • розпошивальні;
  • оверлоки;
  • коверлоки.

Всю цю техніку з гарантією, а також аксесуари до неї та різноманітне швейне приладдя представляє інтернет-магазин Швейний Світ. Асортимент регулярно поповнюється новинками, досвідчені фахівці підтримують як у виборі, так і обслуговуванні.

Можливості та дизайн сучасного обладнання

Твердження, що хороша техніка не може бути доступною за ціною, сьогодні застаріло. На вартість значною мірою впливають кілька факторів. Один із них – кількість закладених операцій. Навіть комп’ютерна та електромеханічна швейні машини можуть коштувати однаково, якщо в одній воно мінімальне для свого типу обладнання, а в іншій їх кількість дозволяє робити найвишуканіші шви та працювати з усіма видами тканин.

Немаловажний фактор – наявність комплектуючих, які підвищують комфортність. До таких відносяться приставний столик, ниткодівач, сміттєзбірник, обрізувач нитки, знімний рукав, верхній транспортер, набір лапок та інших аксесуарів.

Незалежно від цінового ряду, кожна швейна машина має:

  • світлодіодне підсвічування;
  • регулятори натягу верхньої нитки та довжини стібка;
  • налаштування для прокладання прямої, зигзагоподібної та еластичної рядків.

Для побутових потреб цих можливостей достатньо, щоб шити, підшивати, ремонтувати речі. При правильному зверненні будь-яка техніка, куплена у офіційного представника бренду, слугуватиме надійно та довго.

Управління та налаштування: в чому різниця комп’ютерних та електромеханічних моделей

Як керувати машинкою – головне питання майстрів-початківців. Тому потрібно знати, що в електромеханічних використовується електродвигун, з’єднаний з педаллю ножа для зручного управління. При цьому налаштування операцій потрібно виконувати вручну, використовуючи регулятори, важелі та інші деталі.

У комп’ютерних додатково вбудовані процесор та дисплей. Для керування передбачені кнопки, налаштування слід шукати на екрані. Освоєння такої техніки займе більше часу, ніж машини з ручним налаштуванням, зате в програму закладено значно більше операцій.

Важливі нюанси

Розширюють можливості техніки аксесуари, а продовжує її життя правильний їхній підбір. Голки, лапки, нитки потрібно використовувати не спонтанно, а з урахуванням задуманих операцій та матеріалів. Тому, купуючи машину швейну, вишивальну чи в’язальну, варто одразу доукомплектувати її розхідниками та аксесуарами. А якими – підкаже консультант.

Перейти до вмісту