Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Що робити, якщо термін повірки приладів обліку припав на час воєнного стану: роз’яснення “Полтаватеплоенерго”

Обов’язковій періодичній повірці підлягають усі прилади обліку, у тому числі теплової енергії і гарячої води. Однак через воєнний стан “Полтаватеплоенерго” продовжує брати до розрахунку показники вузлів обліку, термін повірки яких закінчився у цей період.

У ПОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” пояснили, як відбуватимуться нарахування, якщо термін повірки приладів обліку закінчується в період воєнного стану.

На сьогодні “Полтаватеплоенерго” надає послуги більш ніж 200 тис. полтавців, з них послугою з постачання гарячої води користуються понад 150 тисяч. Майже у 85% з них встановлені індивідуальні (квартирні) прилади обліку гарячої води. В нових будинках з поквартирним розподілом теплової енергії – у 5 тис. споживачів встановлені розподільні (квартирні) лічильники теплової енергії. Обов’язковій періодичній повірці підлягають усі без винятку індивідуальні прилади обліку.

Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 412 від 5 квітня 2022 року “Про деякі питання повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки в умовах воєнного часу”. Згідно з цією постановою, якщо термін повірки лічильника закінчився під час дії воєнного стану, протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, “Полтаватеплоенерго” продовжуватиме брати до розрахунку показники квартирних лічильників.

“Метою такого відтермінування є забезпечення споживачів часом, достатнім для проведення повірки, після припинення чи скасування воєнного стану”, – йдеться у повідомленнні.

Перейти до вмісту