Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ прохає утриматися від поїздки до України хасидів

Таке рішення прийнято спільно з правоохоронними структурами Ізраїлю та іншими відповідальними органами української влади.

Як повідомляє пресслужба СБУ, правоохоронці ретельно перевіряють наявну інформацію, яка стосується можливих загроз для перебування паломників у нашій державі задля своєчасного комплексного реагування.

Наразі особливу увагу зосереджено на антитерористичній захищеності об’єктів паломництва і маршрутів пересування вірян. Для цього на постійній основі проводяться контрдиверсійні та антитерористичні заходи, посилено контроль за незаконним обігом зброї та небезпечних речовин, район паломництва та прилеглі території перебувають під цілодобовим відеонаглядом тощо.

Водночас, попри всі заходи безпеки, росія може використати приїзд і масове скупчення паломників для влаштування провокацій.

«Тож, з огляду на вищезазначену інформацію, просимо утриматися від поїздки до України. А ті, хто все ж наважиться здійснити паломництво, мають неухильно дотримуватись вимог режимних заходів: комендантської години, реагування на сигнали повітряної тривоги, а також виконувати всі вказівки представників правоохоронних органів. Тільки так можливо мінімізувати наявні ризики для вірян у це важливе для єврейського народу свято», – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту