Ви тут:
Суспільство Україна 

Росіяни використовують Запорізьку АЕС як щит, щоб звідти обстрілювати ракетами українців, – ЗМІ

Росія перетворили Запорізьку АЕС, найбільшу атомну електростанцію в Європі, на фортецю, тим самим поставивши в глухий кут українські війська та збентежуючи місцевих жителів, які побоюються як обстрілів, так і витоку радіації.

Про це розповідає The New York Times.

“Уздовж більшої частини лінії фронту російської війни в Україні, коли одна сторона робить артилерійську атаку, інша стріляє у відповідь. Але не в Нікополі, місті в глибині південної сільської місцевості, де українська армія стикається з новою і неприємною перешкодою, готуючись до великого контрнаступу: атомна електростанція, яку російська армія перетворила на фортецю. Підконтрольний українцям Нікополь розташований на західному березі Дніпра. На протилежному березі знаходиться гігантська атомна електростанція — найбільша в Європі, — яку російська армія захопила в березні. Росіяни вели вогонь із прикриття з середини липня, надсилаючи ракети через річку на Нікополь та інші цілі”, — пишуть у виданні.

The New York Times називає такі постріли росіян “безкоштовними”, бо Україна не може випускати залпи снарядів у відповідь, використовуючи передові ракетні системи, надані США, які заглушили російські гармати в інших місцях на лінії фронту.

Перейти до вмісту