Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Опалювальний сезон, новий навчальний рік, розміщення переселенців та продрезерв: відбулися збори Полтавської обласної асоціації ОМС

9 серпня в одному із навчальних закладів Решетилівки відбулися загальні збори Асоціації “Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування”.

У нараді взяли участь начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, керівники департаментів, служб та управлінь ОВА та голови територіальних громад Полтавської області.

Олександр Біленький наголосив, що це перші збори обласної асоціації органів місцевого самоврядування в умовах війни.

“Відповідно й теми для обговорень були продиктовані викликами воєнного стану: допомога міжнародних партнерів, виконання місцевих бюджетів, організація навчального року та опалювального сезону. Нині всі органи влади області стоять пліч-о-пліч, адже є розуміння, що лише разом ми непереможні”, – написав у своєму telegram-каналі Олександр Біленький.

Під час засідання обговорили питання щодо опалювального сезону в області, нового навчального року, розміщення переселенців із Донеччини й продрезерву у громадах, повідомив у своєму telegram-каналі Дмитро Лунін.

Як зазначив начальник Полтавської ОВА, 65% котелень і мереж регіону підготовлені до зими.

“Йдемо за графіком. Проблемне питання – опалення в Кременчуці, але держава, область і місто мають чіткий план. Разом ми впораємося”, – зазначив Дмитро Лунін.

Також начальник ОВА розповів, що Полтавщина готується зустрічати переселенців з Донеччини.

“Другий виклик – розміщення нових переселенців. Готуємося прийняти людей із Донеччини, де через знищену інфраструктуру не буде тепла. Маємо забезпечити гідний прихисток евакуйованим”, – додав він.

Під час засідання повідомили, що вже обстежено 623 заклади освіти області. Із них 228 можуть бути допущені до очної форми навчання, що складає 18% від загальної кількості.

“Усі діти повинні мати доступ до освіти. Тим, хто хоче навчатися офлайн, треба забезпечити безпечні умови у школах. Разом із ДСНС збираємо інформацію про наявність і готовність укриттів. У кожної громади є можливість привести укриття у школах до ладу”, – наголосив Дмитро Лунін.

Обговорили й формування продрезерву. Він має бути у кожної громади. Обласний уже повністю сформований.

Фото: telegram Дмитра Луніна, Олександра Біленького

Перейти до вмісту