Ви тут:
Суспільство Україна 

Окупанти передали на незаконне усиновлення понад тисячу дітей з Маріуполя, — МЗС

За інформацією Управління з питань сім’ї та дитинства міста Краснодар, понад 1000 українських дітей із тимчасово захопленого Маріуполя незаконно передали стороннім людям у росії. Україна закликає міжнародне співтовариство та ООН засудити таке викрадення дітей.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

«Лише за інформацією Управління з питань сім’ї та дитинства міста Краснодар, понад 1000 українських дітей із захопленого російською армією Маріуполя були незаконно передані стороннім особам в Тюмені, Іркутську, Кемерово та Алтайському краї; іще понад 300 дітей нині утримуються в спеціалізованих закладах Краснодарського краю.
Такі дії РФ грубо порушують Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, яка передбачає зобов’язання держави-окупанта не змінювати громадянського статусу дітей, а також Конвенцію ООН про права дитини від 1989 року.
Закликаємо міжнародне співтовариство, зокрема ООН, засудити триваючі злочини Росії проти дітей на території України, а також вжити негайних заходів проти Москви задля припинення нею зухвалих порушень норм міжнародного права», – йдеться у повідомленні.

Перейти до вмісту