Ви тут:
Прес-релізи Суспільство 

Обираємо героїв: розкажіть про найкращого вчителя України для Global Teacher Prize

Громадський рух Олександра Педана Junior знову об’єднується разом з Міжнародною організацією соціальної справедливості, аби відзначити героїв освітнього фронту в межах національної премії для освітян Global Teacher Prize Ukraine.

Цьогоріч премія буде іншою, що цілком зрозуміло, адже життя в умовах воєнного стану “не таке як завжди”.Тим не менш, українські вчителі знаходять сили, можливості, способи та бажання попри все нести свою місію та навчати дітей. Більш того, перебуваючи у ком’юніті вчителів, ми знаємо, що серед них є багато справжніх героїв, які спрямовують свої зусилля не тільки на освітньому, але й на волонтерському та навіть власне військовому фронтах. Саме про таких вчителів, ми переконані, повинна знати вся країна.

“Зараз вчителі важливі, як ніколи. Вони тримають освітній фронт та ведуть найважливішу битву — за серця, мрії та свідомість наших дітей. Весь світ має знати про їх подвиги, тож ми збираємо історії  дивовижних українських вчителів, які наближають нас до загальної перемоги! Замість традиційного вибору переможців, цьогорічна премія Global Teacher Prize Ukraine відзначатиме героїв освітнього фронту. Їхні історії побачить вся країна в ефірі національного телемарафону на День вчителя, 2 жовтня. Так ми хочемо подякувати всім освітянам України й нагадати суспільству, що вчителі важливі”, – розповіла голова спілки “Освіторія”, засновниця премії Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин.

Команда ГО Junior, яка вже 5 років працює пліч-о-пліч з вчителями фізкультури теж з перших уст знає історії освітян, котрі протягом останніх місяців робили надможливе — об’єднувались, аби проводити онлайн-уроки, доступні для всіх учнів, навіть з окупованих територій, проводили рухові заняття в укритті метрополітену, плели у спортзалах маскувальні сітки, допомагали адаптуватись на новому місці дітям з тимчасово переміщених сімей, доставляти продукти у кризові локації, вступали до лав тероборони та ЗСУ. І це ще далеко не повний перелік подвигів, які здійснили українські вчителі під час війни.

“З моменту запуску Junior, ми завжди акцентуємо увагу на те, що вчителі фізкультури, які іноді залишаються несправедливо обділені увагою, насправді є надзвичайними професіоналами, які турбуються про фізичне й психологічне здоров’я дітей, а отже — про майбутнє нації. Цьогоріч їхня праця особисто для мене перетворилась на справжні подвиги. Я знаю, як вчителі фізкультури знаходили способи дистанційно проводити уроки, до яких долучались діти навіть з тимчасово окупованих територій. Я знаю, як вчителі фізкультури з початку повномасштабного вторгнення поєднували викладання уроків та доставку їжу пенсіонерам і багатодітним родинам в регіонах, які опинились на межі гуманітарної кризи. Я знаю, як вчителі фізкультури спускались в бомбосховища та укриття, аби провести руханку для дітей і хоч трохи відволікти їх від лякаючої реальності. Я знаю вчителів фізкультури, які вдень проводили уроки, а ввечері приймали військову варту й обороняли країну”, – зазначив співзасновник ГО Junior Олександр Педан.

Саме тому ми закликаємо вас заповнювати заявки на сайті Global Teacher Prize за посиланням та розповідати про вчителів України, котрі гідні того, аби їх праця і їхній внесок у перемогу не залишилась непоміченими.

А допоможе нам у цьому наш щорічний партнер — Міжнародна організація соціальної справедливості IOSJ на чолі з його засновницею Надією Ратке, котра долучається до ряду ініціатив Junior та готова підтримати українських вчителів, особливо у такий непростий час.

“Вже третій рік поспіль я з радістю підтримую Junior у тому, аби вчителі фізкультури отримали заслужену відзнаку за свою працю. Я вірю, що активний спосіб життя, який починається саме з уроків фізкультури і прикладу тих, хто її викладає — запорука не лише фізичного здоров’я школярів, але й психологічного настрою, котрий не дає опускати рук та допомагає невпинно йти до перемоги — у всіх значеннях слова. На мою думку, вчителі фізкультури під час військового стану — справжні наставники для дітей, а інколи і для їхніх батьків, які підтримують бадьорий дух. А це вже половина успіху на шляху до перемоги”, – додала засновниця IOSJ Надія Ратке.

Зазначимо, що розповісти історію про себе може як сам вчитель, так і будь-хто інший (учні, їхні батьки, колеги), хто не може мовчати про своїх героїв. Якщо ви знаєте вчителя, про якого неможливо мовчати, просимо не гаяти час і надсилати заявки прямо зараз — команда Junior наполегливо просить встигнути зробити це до 4 вересня включно.

Перейти до вмісту