Ви тут:
Суспільство Україна 

Національна концепція «Безпечна громада» стане основою посилення безпеки у кожній громаді, – Чернишов

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов та Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський провели другу міжвідомчу робочу зустріч. На зустрічі було представлено звіт про виконання доручення зі створення міжвідомчої робочої групи, яка розпочинає підготовку проекту Національної концепції «Безпечна громада».

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Безпека всієї держави складається з безпеки кожної громади. Тож важливо напрацювати концепцію, яка передбачатиме забезпечення безпекових потреб кожної громади, враховуючи її особливості та специфіку», — наголосив Олексій Чернишов.

Завдання визначене міністрами передбачає підготовку проекту урядового розпорядження для затвердження Національної концепції «Безпечна громада» до жовтня 2022 року.

«Концепція стане базовим документом, який об’єднає вже розпочаті ініціативи Міністерства внутрішніх справ та сприятиме формуванню нових безпекових напрацювань. Також сформує канву для наступних законодавчих та нормотворчих кроків націлених на підвищення рівня безпеки українських громад», — зазначив Денис Монастирський.

До складу робочої групи включені 24 фахівці з питань розвитку громад, громадської безпеки, цивільного захисту — практики та науковці, керівники МВС та Мінрегіону, експерти неурядових організацій та асоціацій органів місцевого самоврядування.

Перше засідання робочої групи заплановане на 30 серпня 2022 року.

Перейти до вмісту