Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині затримали браконьєра, який наловив риби на понад 850 тисяч гривень

Працівники сектору поліцейської діяльності на воді, спільно з інспектором Регіонального ландшафтного парку “Нижньоворсклянський” 7 серпня, під час здійснення рейду на акваторії Кам’янського водосховища, поблизу с. Орлик Полтавського району, виявили місцевого чоловіка, який за допомогою сіток та човна займався незаконним виловом риби.

Про це повідомили у поліції Полтавщини.

На місце події прибула одразу слідчо-оперативна група поліції для документування кримінального правопорушення.

“Дізнавачі поліції попередньо встановили, що 23-річний місцевий мешканець, за допомогою 12-ти риболовних сіток, загальною довжиною близько 720 м та дюралевого човна виловив понад 120 кг риби різних видів. За попередньою оцінкою представника екологічної інспекції, сума завданих державі збитків складає понад 850 тисяч гривень”, – розповів заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.

Наразі дізнавачем поліції, за процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури, вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією цієї кримінальної норми – до трьох років обмеження волі.

Довідково. На водоймах Полтавської області працівниками сектору поліцейської діяльності на воді проведено рейд щодо протидії навігації плавзасобів. Складено 4 постанови за статтею 117 (Порушення правил користування річковими і маломірними суднами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Фото: поліція

Перейти до вмісту