Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині 228 закладів освіти можуть бути допущені офлайн навчання, – ОВА

Уже обстежено 623 заклади освіти Полтавської області, з них – 228 можуть бути допущені до очної форми навчання, що складає 18% від загальної кількості.

Про це 9 серпня на загальних зборах Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядуванння розповіла т.в.о. директора Департаменту освіти і науки ПОВА Галина Власюк, повідомили у Полтавській ОВА.

Обласною військової адміністрацією ініційовано проведення об’їзду шкіл з метою огляду стану укриттів. Наразі оглянуті заклади ЗСО 17 громад області. Активно ведуться роботи в Мартинівській, Нехворощанській, Лубенській, Гоголівській і Великобагачанській громадах.

Найбільше шкіл мають облаштовані укриття:

– у Глобинській і Горішньоплавнівській громадах Кременчуцького району;

– у Лубенській, Оржицькій, Хорольській та Чорнухинській громадах Лубенського району;

– у Великобудищанській, Миргородській, Гадяцькій, Гоголівській, Заводській, Ломишнянській, Лютенській, Петрвсько-Роменській, Сергіїській, Шишацькій Миргородського району;

– у Диканській, Полтавській, Чутівській, Зіньківській, Кобеляцькій, Нехворощанській, Решетилівській, Скороходівській громадах Полтавського району.

Як зазначила Галина Власюк, триває робота по освоєнню виділених коштів на приведення укриттів до вимог нормативів. Крім того в територіальних громадах області оснащуються школи генераторами, на що з обласного бюджету виділені кошти в сумі 20 млн. грн.

Нагадаємо, у Миргородській громаді для дообладнання укриттів у загальноосвітніх закладах із місцевого бюджету виділили майже 4,2 млн. грн.

Перейти до вмісту