Ви тут:
Спорт Суспільство 

Ліга Чемпіонів: “Динамо” у додатковий час здолала “Штурм”

Київське «Динамо» продовжило свій шлях у Лізі чемпіонів-2022/2023, перегравши на виїзді в додатковий час австрійський «Штурм».

Як повідомляє УАФ, тиждень тому в Лодзі біло-сині здобули мінімальну перемогу — 1:0, але доля протистояння в третьому раунді кваліфікації ЛЧ все одно вирішувалася в Граці. Мірча Луческу порівняно з минулим матчем зробив дві зміни — повернувся після травми Циганков, а за відсутності Попова у «старті» вийшов Сирота.

Перший гольовий момент у поєдинку створило «Динамо» — на 5-й хвилині Циганков викотив м’яч на Шапаренка, але той пробив вище цілі. Із часом ініціативою заволоділи австрійці, довелося працювати Бущану, зокрема, підчищати помилки захисту, реагувати на дальній удар Гірлендера. Проте на 27-й хвилині «Штурм» таки забив — вертикальна контратака господарів завершилася влучним ударом Гойлунда з гострого кута.

Кияни невдовзі мали шанси відігратися, проте ударам Буяльського після хороших передач партнерів не вистачило сили та влучності. Натомість небезпечно атакували австрійці — незадовго до перерви Бущан парирував удар Гірлендера з меж штрафного, а в іще одній атаці Прасс відправив м’яч над поперечиною.
У другому таймі команди діяли вже обережніше. На 57-й хвилині Циганков розіграв штрафний із Шапаренком і непогано пробив у площину. Згодом був сплеск активності в господарів — Бущан зреагував на удари Саркарії та Хорвата, після корнера повз ціль пробив Аффенгрубер. У доданий арбітром час динамівці мали нагоду завершити дуель на свою користь, але Гармаш після подачі Циганкова з кутового поцілив у поперечину.

Додатковий час, як і в попередньому протистоянні, із «Фенербахче», був за українцями. На 97-й хвилині Циганков шикарним пасом розрізав оборону суперника, а Вівчаренко другим дотиком надіслав м’яч у ворота. Дебютний гол для Костянтина як за «Динамо», так і в єврокубках загалом. Згодом «Штурм» лишився вдесятьох — друге попередження отримав Саркарія. У більшості біло-сині забили й удруге — після класної атаки з передачі Буяльського відзначився Циганков.

Тепер у плей-офф раунді Ліги чемпіонів на «Динамо» чекає дуель із португальською «Бенфікою» Романа Яремчука. Перший поєдинок кияни проведуть на своєму полі 16/17 серпня, а другий — на виїзді 23/24 серпня.

Перейти до вмісту