Ви тут:
PROвсе Суспільство 

“Антонівський міст”: Євген Клопотенко присвятив рецепт шарлотки українським військовим

Головний інгредієнт – не HIMARS, а яблука сорту Антонівка. Також знадобляться яйця, цукор, борошно, вершкове масло та кориця чи мускатний горіх. 

Секрет приготування шарлотки опублікував на сайті klopotenko.com.

“Цей варіант знаменитого пирога ми вирішили присвятити Збройним Силам України, які відважно боронять нас від ворога. Всі українці та світ у захваті від їх точної роботи в районі Антонівського мосту, що на Херсонщині. Саме тому для нашого рецепта шарлотки ми вирішили взяти співзвучний сорт яблук – Антонівка, і запекти їх у ніжному тісті. Ми спеціально запекли шарлотку у формі для кексу, аби посередині була дірка, як символ влучності ЗСУ. Звісно, нічого спільного назва цього сорту з мостом на Херсонщині не має, але хто в темі, зрозуміє, що до чого”, – зазначив Євген Клопотенко.

Смак яблучної шарлотки багато у чому завдячує саме яблукам. Щоб збалансувати смак, краще обирати кислі або кисло-солодкі сорти яблук. І саме Антонівка чудово для цього підходить. Шкірку з яблук ми не зрізали, вона доволі тонка.

Щоб тісто вийшло якнайкраще, радимо вам дістати всі інгредієнти для нього з холодильника завчасно, аби вони стали однакової кімнатної температури. Кількість цукру ви можете регулювати до смаку. Якщо вам хочеться більше спецій, можна, окрім кориці додати трохи імбиру чи мускатного горіха.

Ставити шарлотку обов’язково потрібно у вже розігріту духовку. І до кінця приготування не бажано відкривати дверцята. Зробіть це лише наприкінці, тоді, коли захочете перевірити готовність.

Система Orphus Поделиться на fb