Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

Вперше вихованка полтавського футзалу стала призеркою чемпіонату Європи

Таїсія Бабенко долучилася до перемоги над Угорщиною.

Як ми вже раніше повідомляли, у матчі за «бронзу» Україна – Угорщина наші футзалістки перемогли 2:1. В складі збірної України виступала Таїсія Бабенко, яка всі свої найбільше здобутки отримала у Полтаві.

За інформацією Futsalua, вона почала займатися футболом з 10 років у рідному Нікополі у хлопчачій команді, де і виступала до 15 років. Одного разу команда Таїсії виступала на всеукраїнському турнірі серед хлопчиків у Полтаві. Крім самого турніру хлопчачій команді випала нагода провести спаринг з «Нікою-ПНПУ», тренери якої вже були начувані про талановиту дівчину. Через рік після цього, коли дівчина навчалася в 10 класі школи, її таки забрали в полтавський клуб. Таїсія постійно перебувала на провідних ролях у своєму клубі і долучилася до всіх його медальних успіхів у ці роки.

“Вона пережила і складні часи, і переформатування клубу з «Ніки-ПНПУ» у «ПЗМС», та завжди залишалася вірна Полтаві, де доросла до статусу гравчині основи збірної України, якій допомогла вийти на чемпіонат Європи, де не змогла зіграти через травму, а також стала віцечемпіонкою світу серед студенток. Таїсія залишалася у клубі до моменту розформування одного із грандів українського жіночого футзалу”.

Перейти до вмісту