Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Внесли зміни до обласного бюджету та ухвалили нові програми: відбулась сесія Полтавської обласної ради

26 липня із застосуванням режиму відеоконференції відбулося пленарне засідання чотирнадцятої позачергової сесії Полтавської обласної ради, яке провів голова обласної ради Олександр Біленький.

У роботі сесії взяли участь начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко, заступники голови обласної ради: Олег Бєлоножко, Лілія Руроєва, Олексій Чепурко, заступники начальника обласної військової адміністрації, керівники департаментів обласної військової адміністрації, обласної прокуратури, обласних комунальних підприємств, повідомили у Полтавській обласній раді.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляків, які загинули, захищаючи державний суверенітет, територіальну цілісність і незалежність у війні, яку розпочала росія.

На початку засідання депутати схвалили звіт голови обласної ради за період з 27 листопада 2020 року по 31 грудня 2021 року.

Депутати підтримали внесення змін до низки обласних програм, ухвалили нові програми: Обласну програму “Питна вода Полтавщини” на 2022 –2026 роки; Цільову обласну Комплексну програму “Шлях до рівних можливостей” на 2022–2025 роки; Регіональну програму охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки з урахуванням регіональних пріоритетів Полтавської області на 2022 – 2027 роки (“Довкілля ‒ 2027”); Програму з реалізації молодіжної політики на 2022 – 2025 роки; обласну Програму відзначення кращих медичних працівників на 2022 – 2026 роки.

Також було підтримано зміни до показників обласного бюджету Полтавської області на 2022 рік. За інформацією директора Департаменту фінансів обласної військової адміністрації Павла Кропивки, загальний обсяг обласного бюджету буде збільшено на 570 млн грн, в тому числі за рахунок перевиконання дохідної частини загального фонду обласного бюджету на 370 млн грн, перевиконання дохідної частини спеціального фонду обласного бюджету на 29 млн грн, залишків коштів загального фонду обласного бюджету на початок року на понад 80 млн грн, залишків коштів спеціального фонду обласного бюджету на початок року на понад 27 млн грн та ін.

Окрім того, на вирішення інших невідкладних та пріоритетних питань спрямовується економія коштів обласного бюджету в сумі 343 млн грн, яка виникла за окремими напрямками видатків головних розпорядників коштів обласного бюджету у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні.

Ці фінансові ресурси будуть додатково спрямовані головним розпорядникам коштів на утримання закладів і установ обласного значення, виконання інвестиційних проєктів, реалізацію заходів обласних програм, поповнення резервного фонду тощо.

Зокрема, Департаменту будівництва, містобудування і архітектури Полтавської обласної військової адміністрації ‒ 50 млн грн на спорудження тимчасових фортифікаційних споруд на території Полтавської області в рамках реалізації заходів Комплексної програми щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та оборонної роботи на 2021‒2027 роки; Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної військової адміністрації ‒ 154,5 млн грн, в тому числі на придбання обладнання та предметів довгострокового користування для комунального підприємства “Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського Полтавської обласної ради” ‒ 48 млн грн та комунального підприємства “Полтавський обласний клінічний онкологічний диспансер Полтавської обласної ради” ‒ 33,4 млн грн.

Також понад 30 млн грн надійдуть на здійснення заходів в рамках регіональної Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню на 2021 ‒ 2027 роки.

Окрім того, під час сесії було розглянули майнові питання та підтримано низку звернень депутатів обласної ради.

Також на засіданні сесії обласної ради начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін прозвітував про роботу Полтавської ОДА у 2021 році.

Голосування відбувалося за допомогою системи поіменного електронного голосування “ГОЛОС”.

Фото: Полтавська обласна рада

Перейти до вмісту