Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятинській громаді пропонують перейменувати вулиці на честь Андрія Конопльова та Олександра Оксанченка

У Пирятинській громаді відбулося засідання робочої групи з питань перейменування вулиць у населених пунктах.

Члени робочої групи обговорили результати попередньо проведених громадських слухань, під час яких фахівці міськради зустрічалися з жителями вулиць, які підлягають перейменуванню, аби почути їх думку стосовно варіантів нових назв та врахувати пропозиції під час прийняття остаточного рішення, яке буде винесене на розгляд сесії, повідомили на фейсбук-сторінці Пирятинської громади.

Щодо тих вулиць, які підлягають перейменуванню відповідно до чинного законодавства, але при цьому жителі не визначилися з варіантом нової назви, більшість членів робочої групи підтримали думку про необхідність назвати вулиці на честь земляків, зокрема Федора Вовка, Анатолія Святогора, Іринея Фальковського, Олександра Тищенка. Підтримали учасники зібрання і перспективу перейменування вулиць на честь Андрія Конопльова та Олександра Оксанченка.

“З родинами Героїв України з цього приводу буде проведено додаткові зустрічі”, – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, робоча група розглянула лист регіонального представника Українського інституту національної пам’яті в Полтавській області Олега Пустовгара щодо проведення демонтажу символіки тоталітарного режиму. Зокрема, мова йшла про меморіальну плиту І. Голобородьку, розташовану на Меморіалі Слави. Відносно алгоритму дій у цій ситуації – направлять звернення до Департаменту культури ОВА для отримання їхніх рекомендацій, оскільки меморіальний комплекс перебуває на обліку і здійснювати будь-які дії без попереднього узгодження не дозволяється.

Фото: фейсбук

Перейти до вмісту