Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтавському художньому салоні відкрилась виставка “Квіти і бджоли: земля українська”

1 липня в художньому салоні Полтавської обласної організації НСХУ відкрилась виставка двох неймовірно талановитих мисткинь – Олени Пушкарьової та Світлани Олійник. Експозицію авторки назвали “Квіти і бджоли: земля українська” Ці роботи просто заворожують одухотвореністю, ніжністю й глибинно жіночою мудрістю.

На полотнах Олени Пушкарьової, виконаних в техніці батику, квітне неозорий прекрасний світ, кружляють ширококрилі птахи і живуть янголи. Це справжні обереги, до творення яких вкладено всесвіт любові.

“Триває війна, яка кожному з нас рве серце, та ми вирішили, що ця виставка є теж внеском у здобуття перемоги, адже квіти ростуть на нашій українській землі, а їх захищають бойові бджоли”, – розповіла художниця Олена Пушкарьова.

Текстильну пластику Світлани Олійник можна впізнати з першого ж погляду, настільки вона тепла й самобутня, щира і натхненна. Авторка розповіла, що її вулик символізує планету, а бджоли всю українську планету охороняють.

“Усе це ми можемо побачити тільки завдяки воїнам, які боронять нашу країну від окупантів”, – зазначила співорганізаторка виставки, художниця-архітекторка Світлана Олійник.

До дійства долучився композитор-лірник Іван Новобранець, творчість якого всуціль – від роду й народу, нерозривно пов’язана з Україною кожним словом і нотою. Його нині часто можна зустріти на вулицях Полтави й мистецьких подіях, де він збирає кошти, які передає на потреби військових, адже волонтерить у “Полтавському батальйоні небайдужих”. Передано вже значну суму.

Виставку діятиме протягом липня у Художньому салоні Полтави.

Марія Бойко

Фото: Ігор Лотиш

Перейти до вмісту