Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві двох чоловіків засудили за державну зраду

4 липня суд розглянув ще два кримінальних провадження та засудив двох громадян України до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна, кожного.

Про це повідомили у пресслужбі Октябрського районного суду м.Полтава.

Обвинувачені – уродженець м. Цілиноград Республіки Казахстан та уродженець с. Петропавловка Шахтарського району Донецької області отримали покарання за вчинення державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України) та участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України). В кожному випадку, обвинувачені повністю визнали свою вину у скоєному, що було враховано судом при призначенні їм покарання.

Наразі вироки не набули чинності та можуть бути оскаржені до апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня їх проголошення.

Довідково. Відповідно до ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, державна зрада – діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчинені в умовах воєнного стану, караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Відповідно до ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України, створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у Полтаві засудили до 15 років позбавлення волі жителя Донеччини за державну зраду.

Перейти до вмісту