Ви тут:
Екологія Полтавщина Суспільство 

У мисливських господарствах Полтавщини вирощують диких кабанів

Для збільшення популяції дикого кабана в природі, створені спеціальні вольєри, де їх вирощують та згодом випускають у дику фауну.

Про це повідомили у Полтавському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Зокрема, в Іскрівському лісництві ДП “Полтавське лісове господарство” мешкає 25 свиней, розповів лісничий Максим Шкарбань.

“Наразі тут мешкає 25 свиней. Годуємо їх щодня. Влітку даємо траву, кукурудзу, згодом додаємо коренеплоди. Також обов’язково ставимо солонці, додаємо вітаміни та постійно наповнюємо поїлки. Щодо купалень, то кабани самі обирають собі місце, яке їм подобається, а ми їх поповнюємо водою, коли пересихають”, – сказав Максим Шкарбань.

За словами лісівника, молоде поголів’я випустять у дику природу “коли дозріє кукурудза”, наприкінці літа. Адаптація тварин у нових умовах триває близько 3-4 тижнів. Щороку з цього загону в мисливські угіддя випускають до двох десятків диких свиней.

вольєрне господарство в Іскрівському лісництві Державне підприємство “Полтавське лісове господарство” площею 1,2 га

На Полтавщині, згідно з обліком диких тварин, нараховується понад 1560 диких свиней. В обласному управлінні додали, що за останніх кілька років їх поголів’я значно збільшилося.

Фото: ПОУЛМГ

Перейти до вмісту