Ви тут:
Суспільство Україна 

Популярності набирає Стефанія: Мін’юст назвав найпоширеніші імена новонароджених

За І півріччя 2022 року найпопулярнішими жіночими іменами, якими українці називали своїх новонароджених дітей, стали Анна, Софія, Марія, Вікторія, Анастасія, Соломія, Олександра, Поліна. Найпоширенішими ж чоловічими іменами стали Артем, Олександр, Максим, Богдан, Марк, Дмитро, Михайло.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Міністерства юстиції України.

Також зазначили, що популярності набирає ім’я Стефанія після перемоги українського гурту Kalush Orchestra на пісенному конкурсі “Євробачення-2022” з піснею “Stefania”.

Не всі новоспечені батьки віддають перевагу простоті та лаконічності. Багато хто хоче виділитися і дати дитині ім’я “не як у всіх”. До того ж, під час війни з’явилося багато нових слів у медіапросторі, зокрема, пов’язані з новими видами зброї, за допомогою якої наша армія успішно знищує рашистів. Ними й нарікають малят породіллі.

Так, серед жіночих імен є Аделіна-Джавеліна, Джавеліна, Квітослава, Дзвенислава, Червонка, Йордана, Євангеліна, Чіамада-Аделіна, Фрея, Жасмін, Хозяйка, Аріель, Зореслава, Міссі.

Серед чоловічих: Артур-Байрактар, Ян-Джавелін, Миролюб, Варфоломій, Князь, Северус, Зореслав, Моісей, Лорд, Марілуіз, Миродар, Добромир, Граф.

У Мін’юсті додали, що упродовж першої половини 2022 року з’явилося на світ 104 905 маленьких громадян України. Саме стільки новонароджених малюків було зареєстровано за цей час органами державної реєстрації актів цивільного стану.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту