Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Нові карети швидкої допомоги, зміни до обласного бюджету та змішана форма навчання, – начальник Полтавської ОВА підбив підсумки тижня

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін підбив підсумки тижня, що минає.

Про це він написав на своєму telegram-каналі.

– Полтавщина отримала від Червоного Хреста дві нові карети швидкої допомоги. Це надсучасні авто Toyota класу «С».

– передали нашим військовим 8 станцій Starlink від американської компанії SpaceX Ілона Маска.

– на бюджетній комісії обласної ради попередньо погодили зміни до обласного бюджету. На основні сфери – оборону, медицину, освіту – перерозподілили понад 913 млн грн.

– полтавський бізнес продовжує допомагати нашим військовим – передали три автівки бійцям.

– обласна клінічна лікарня продовжує отримувати гуманітарну допомогу. Цього тижня медзаклад отримав сучасний наркозно-дихальний апарат, ліки різного призначення, комплекти екстреної меддопомоги.

– у Полтаві з народними депутатами з освітнього комітету обговорили змішану форму навчання. Як працюватиме конкретний дитсадок чи школа, визначатимуть батьки дітей, освітні заклади та громади.

– нардеп та лідерка партії «Слуга народу» Олена Шуляк відвідала Полтаву. Разом провели робочі зустрічі з аграріями та забудовниками. Зниження ПДВ на час воєнного стану, запровадження пільгової ціни на газ для сушіння зерна, пролонгація кредитів, які аграрії взяли до війни і терміни виплати яких закінчилися, – на цих та інших аспектах наголошували аграрії.

“Незабаром Верховна Рада має ухвалити низку законопроєктів, щоб стимулювати будівельну галузь. Це, наприклад, і звільнення від податків на зруйновану нерухомість, «кредити 5-7-9» для надання іпотеки людям, які донині не могли нею скористатися”, – розповіла Олена Шуляк.

Перейти до вмісту