Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині запровадили нові соцвиплати

26 липня на позачерговій сесії Полтавської обласної ради депутати підтримали впровадження нових соціальних виплат для захисників і жителів області, які постраждали від війни.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

“У Полтавській області запроваджують нові соцвиплати для наших захисників і жителів, які постраждали від війни. Сьогодні депутати обласної ради підтримали цю ініціативу. По-перше, ідеться про допомогу військовим, які отримали поранення, контузію чи каліцтво під час захисту країни, у розмірі до 20 тис. грн. Кошти спрямують на реабілітацію. По-друге, допомогу сім’ям загиблих і постраждалих цивільних унаслідок авіаударів, збройних нападів під час війни – 50 тис. грн допомоги родинам загиблих. Також передбачено допомогу пораненим цивільним особам, розмір якої буде залежати від ступеня отриманих ушкоджень”, – зазначив Дмитро Лунін.

Найближчим часом матеріальну допомогу зможуть отримати постраждалі та родини загиблих у кременчуцькому ТЦ “Амстор”.

Начальник Полтавської ОВА додав, що область продовжує фінансово підтримувати родини загиблих захисників і надає сім’ям по 50 тис. грн допомоги, а дітям загиблих Героїв – щомісячну грошову допомогу.

Перейти до вмісту