Ви тут:
Суспільство Україна 

На Донеччині поліцейські викрили мережу коригувальників російських ракет: дані “зливали” місцеві мешканці

У Торецьку на Донеччині поліцейські викрили мережу коригувальників російських авіаударів

Про це повідомляє Нацполіція.

“Усі вони – місцеві мешканці, адміністратори телеграм-чату. Жінка та двоє чоловіків передавали окупантам координати дислокації ЗСУ та місць влучення снарядів. Зокрема ворожі агенти спрямували ракету на житловий будинок, вбивши цілу родину – бабусю, маму та 17-річну онучку”,  – йдеться у повідомленні.

Злочинну групу виявили оперативники кримінальної поліції Торецька спільно зі співробітниками управління боротьби з наркозлочинністю Донецької області. В результаті масштабної роботи правоохоронці викрили весь ланцюг пособників окупантів, які збирали інформацію для ворога за допомогою месенджера телеграму.

Встановлено, що 29-річна мешканка Торецька за грошову винагороду здобувала та передавала інформацію про розташування військових ЗСУ. Геолокації відсилала головній адміністраторці телеграм-каналу, що мешкає на території РФ.

Проте під  вогнем опинялося й цивільне населення. Поліцейські зібрали докази, що зловмисниця причетна до ударів по школі, крамниці, житловим будинкам. Так, російською ракетою було повністю знищено оселю разом із трьома людьми.

В аналогічних діях викрито чоловіків  25 і 32 років. Трьох учасників групи викрито, їхніх кураторів ідентифіковано.

Матеріали передано до СБУ для подальшого розслідування.

Перейти до вмісту