Ви тут:
Суспільство Україна 

Конгрес США заклав у бюджет на 2023 рік $1 млрд безпекової допомоги Україні

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про оборонний бюджет на 2023 фінансовий рік у розмірі $839 млрд. З них $1 млрд, в рамках Ініціативи щодо забезпечення безпеки, буде виділено Україні.

Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

«Після вступу в силу закон має бути ухвалено Сенатом та підписано Президентом США. Сенат може узгодити його найближчим часом», – зазначив Андрій Єрмак.

Законопроєкт також передбачає боротьбу з залежністю від російської енергетики, яка вимагає від усіх основних операційних баз у зоні відповідальності Європейського командування США ухвалення планів щодо зменшення такої залежності. Він ставить перед Міністерством оборони США завдання припинити використання російських енергоносіїв в повному обсязі.

Згідно з документом Генеральний інспектор має здійснювати нагляд за використанням допомоги Україні, а також звітувати перед Конгресом кожні 6 місяців. Закладена необхідність щоквартальних брифінгів щодо зусиль із поповнення та відновлення запасів тактичних ракет, наданих Україні США, союзниками та партнерами.

Також є вимога щодо звітувань про російські звірства в Україні, операції, пов’язані з російськими «фільтраційними таборами», і загрози, спричинені глобальною кризою продовольчої безпеки.

Перейти до вмісту