Ви тут:
Featured Video Play Icon Кримінал Суспільство Україна 

Кіберполіція викрила мешканця Запоріжжя, який розробляв сайти для трансляції проросійських каналів

36-річний житель Запоріжжя надавав доступ користувачам до перегляду заборонених на території України каналів, що пропагують війну та насильство. Телемовлення окупанта чоловік транслював задля власного заробітку. За скоєне йому може загрожувати до п’яти років за ґратами.

Про це повідомили у Нацполіції.

Чоловік створив та адміністрував 6 вебсайтів, на яких надавав доступ до телеканалів, мовлення яких заборонено в Україні. Він транслював пропаганду, фейки та заклики до геноциду українців задля отримання заробітку. Налаштована на сайтах реклама приносила правопорушнику щонайменше 6 тисяч доларів на місяць.

В оселі чоловіка правоохоронці провели обшук та вилучили комп’ютерну техніку, що використовувалася у протиправній діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри фігуранту.

Процесуальне керівництво здійснює Запорізька обласна прокуратура.

Перейти до вмісту