Ви тут:
Суспільство 

Через переповненість шпиталів: в росії почалася мобілізація медичного персоналу – ГУР

Головне управління розвідки України повідомляє, що російські шпиталі на тимчасово окупованих територіях не можуть впоратись з кількістю поранених солдатів, тому в росії почалася мобілізація медичного персоналу.

Про це повідомляє пресслужба ГУР.

“Велика кількість поранених в підрозділах зс рф, які залучені до ведення бойових дій в Україні, призвела до переповнення військових шпиталів на території рф. Виявилось, що їхня пропускна спроможність не розрахована на такий потік пацієнтів. Це унеможливлює надання якісної медичної допомоги.”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керівництвом країни-окупанта прийнято рішення про проведення мобілізації медичного персоналу, основна увага приділяється лікарям-хірургам. Мобілізованих медиків планується направляти на тимчасово окуповані території України, а медичний персонал не хірургічного фаху планується “оптимізувати” для роботи у прифронтових зонах: терапевтів – як асистентів хірургів, педіатрів – на посади військових фельдшерів тощо.

Зауважується, що мобілізованих медиків планується направляти на тимчасово окуповані території України. Зокрема, в Маріуполь, Луганськ, Донецьк.

Повідомляється, що в окремих населених пунктах на тимчасово окупованих територіях Донецької області окупанти розміщують автобуси, у яких облаштовано так звані “мобільні медичні поліклініки”. Стверджується, що їхнє завдання – приймання хворих з-поміж місцевих жителів. Втім, при огляді в таких “пунктах” хворих змушують здавати кров для потреб “захисників армії днр та російських військовослужбовців, які воюють в Україні”.

Перейти до вмісту