Ви тут:
Суспільство Україна 

Через нестачу житла: у Шотландії українських біженців поселили на круїзному лайнері

Приблизно 1 700 біженців з України вже тиждень живуть на круїзному лайнері MS Victoria в Единбурзі.

Шотландські активісти занепокоєнні таким рішенням, оскільки воно може негативно вплинути на самопочуття українців та погіршити епідеміологічну ситуацію.

Як повідомляє The Guardian, люди, які перебувають на борту теж виразили побоювання щодо розвитку морської хвороби. Крім того, маленькі кімнати судна не призначені для довготривалого проживання.

Жінки та діти, які прибули до Шотландії, рятуючися від війни в Україні, піднялися на борт пасажирського теплохода MS Victoria на початку цього тижня. Очікується, що тут тимчасово проживатимуть 1 700 осіб. Таким чином влада планує тимчасово розв’язати житлову кризу. До слова, у липні Шотландія призупинила програму допомоги біженцям з України на 3 місяці.

Представник Асоціації українців у Великобританії Євген Чуб зауважив, що до нього дійшли скарги на отримані каюти.
Шотландські правозахисники стурбовані тим, що судно може бути дуже незручним для тривалого проживання, діти не матимуть повноцінного доступу до розваг та навчання, а тісний контакт на борту призведе до швидкого розповсюдження коронавірусу. Водночас уряд переконує, що корабель придатний для життя, а всі члени екіпажу пройшли курс домедичної підготовки.

Перейти до вмісту