Ви тут:
Екологія Кримінал Полтавщина Суспільство 

Завдав збитків на понад 100 млн грн: на Полтавщині землевласник незаконно видобував корисні копалини

Підприємець, маючи у власності 12 земельних ділянок, розташованих на території Чутівської селищної ради, без проведення зміни цільового призначення землі, за відсутності спеціального дозволу на користування надрами, організував незаконне видобування корисних копалин – цегельно-черепичної сировини. Унаслідок самовільного видобування завдав державі збитків на понад 100 млн грн.

Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

За процесуального керівництва Диканської окружної прокуратури приватному підприємцю повідомили про підозру у кримінальних правопорушеннях проти довкілля.

“Унаслідок самовільного видобування, здійсненого упродовж травня-листопада 2020 року, державі завдано понад 100 млн грн збитків. Також у результаті неправомірних дій на землях сільськогосподарського призначення утворилося 11 котлованів, наповнених водою, що створило небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля”, – йдеться у повідомленні.

Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 239-1, ч. 2 ст. 240 та ч. 1 ст. 254 КК України (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом земель, що створило небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля, а також заподіяло матеріальну шкоду у великому розмірі, порушення встановлених правил використання надр, безгосподарське використання земель, що призвело до виведення їх із сільськогосподарського обороту).

До суду скеровано два клопотання: про накладення арешту на майно, що на праві приватної власності належить підозрюваному, та щодо обрання особі запобіжного заходу.

Фото: прокуратура

Перейти до вмісту