Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

З початку року на Полтавщині зафіксували 34 випадки домашнього насильства

З початку року за фактами домашнього насильства слідчими поліції Полтавщини, під процесуальним керівництвом прокуратури, розпочато 34 кримінальні провадження. Наразі 19 особам вже повідомлено про підозри та обвинувальні акти скеровано до суду.

Як повідомляє ГУ НП в Полтавській області, за вчинення домашнього насильства кривднику може загрожувати до двох років позбавлення волі.

«Упродовж цього року поліцейські Полтавщини відреагували на понад 4200 повідомлень громадян, пов’язаних із домашнім насильством. За результатами проведених перевірок було підтверджено майже 2500 таких факти. Відносно понад однієї тисячі правопорушників складені адміністративні матеріали за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На профілактичних обліках підрозділів превенції перебуває 2244 особи, які вчинили домашнє насильство (2028 чоловіків, 212 жінок та 4 неповнолітніх). Задля негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівниками поліції стосовно кривдників винесено 461 терміновий заборонний припис.

Слідчими поліції Полтавщини, під процесуальним керівництвом прокуратури, розпочато 34 кримінальні провадження за статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Наразі 19 особам повідомлено про підозри та відповідні матеріали направлено до суду», – розповів начальник управління превентивної діяльності поліції Полтавської області Роман Ніколаєнко.

Перейти до вмісту