Ви тут:
Суспільство Україна 

Вторгнення Росії в Україну поклало край тенденції про відмову від ядерного озброєння, – The Economist

І хоча мовиться поки що про можливе застосування Путіним лише тактичної зброї на території України, загроза масштабного ядерного апокаліпсису стрімко зростає.

Про це пише The Economist.

Вторгнення Росії в Україну поклало край тенденції про відмову від ядерного озброєння. Коли Америка знищила Хіросіму та Нагасакі, у світі настала епоха “ядерного табу”, яка базувалася на ядерному стримуванні та загальному розумінні, що використовувати ядерну зброю неправомірно.

Тепер Росія порушує це табу, відкрито погрожуючи світу ядерними боєголовками, зокрема в ефірі державного телебачення.

За словами доктора Ніни Танненвальд, політолога з Університету Брауна, кожні кілька днів якийсь російський чиновник виголошує явні погрози застосувати ядерну зброю.

Читайте також: Росія перекинула засоби ППО на острів Зміїний, – британська розвідка

The Economist пише, що ризики того, що Путін вирішить переступити “ядерну межу”, не великі, але реальні, хоча східноєвропейські посадовці вважають, що Німеччина, Італія та Франція їх завищують.

Видання зазначає, що окрім безпосереднього ризику використання росією “Сарматів” чи “Посейдонів”, існує ще більша проблема, яка може порушити ядерне табу. Людей, які пам’ятають про Хіросіму та Нагасакі, стає дедалі менше, тож світ починає забувати, що в ядерних війнах не буває переможців.

Перейти до вмісту