Ви тут:
Суспільство Україна 

В “Енергоатомі” спростували чутки про відключення Запорізької АЕС

В “Енергоатомі” спростували інформацію про можливі сценарії відключення Запорізької АЕС від енергосистеми України. Адже її вимкнення технічно неможливе.

Джерело: Прямий

“Сьогодні в інформаційному просторі з’явились повідомлення про можливі сценарії відключення Запорізької АЕС. У зв’язку з цим Енергоатом офіційно заявляє, що на сьогодні існує лише один сценарій – це стабільна та надійна робота ЗАЕС в енергосистемі України. Її відключення неможливе ні з технічної, ні з безпекової, ні з економічної, ні з політичної точок зору”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, в компанії зауважили, що всі працівники атомної станції продовжують сумлінно виконувати свої професійні обов’язки під шаленим тиском окупантів, забезпечуючи безпечну експлуатацію атомних енергоблоків станції.

“Тож хочемо офіційно заявити, що Запорізька АЕС працювала, працює і буде стабільно працювати в енергосистемі України. У нас є всі підстави впевнено про це заявляти”, – підкреслили в “Енергоатомі”.

В компанії закликали всіх експертів та ЗМІ припинити спекуляції та різні гіпотези щодо подальшої роботи ЗАЕС, а за об‘єктивною та фаховою інформацією із зазначених питань порадили звертатися безпосередньо до їхніх фахівців.

 

Перейти до вмісту