Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтавському художньому салоні відкрилась фотовиставка “Дитячі посмішки, Діти твої, Україно”

1 червня в Полтавському художньому салоні відкрилась фотовиставка «Дитячі посмішки, Діти твої, Україно». Представлена ціла плеяда фоторобіт, на яких сяючі очі, гріють обійми і відчутна ніжність.

Портретованим і фотохудожнику, члену Національної спілки фотохудожників Іллі Назаркіну допоміг зустрітися керівник арт-центру «Зело» Ярослав Терновський. Діти й дорослі на світлинах – переселенці, які вимушені були виїхати до Полтави через воєнні дії в рідних містах.

«Світлини унікальні, бо всі вони світяться любов’ю! На них не біль і сльози, а віра в перемогу і відбудову нашої країни», – підкреслив на презентації народний артист України Герман Юрченко.

Локацію для зйомок допоміг організувати в приміщенні Луганського національного університету імені Т.Г.Шевченка Артур Ароян, а макет афіші створила Анжела Пурцаладзе. Меценатами події стали Лев Жиденко, Андрій Матковський і Володимир Головко.

Музичну гармонію в дійство привнесли знані полтавські артисти – Олег Писаренко (акордеон) і Олександр Олійник (саксофон).

«По завершенню виставки всі роботи будуть подаровані учасникам фотосесії. Нам приємно, що змогли дати цим людям хвилини радості й показати світу їх щирі очі та світлі душі! На зйомках і виставці герої цих світлин підходили до Іллі й просили, чи можна його обійняти. І ці обійми найдорожча вдячність!» – підсумував зроблене голова Полтавського відділення Національної спілки фотохудожників України Сергій Назаркін.

Фото з події – Ігор Лотиш
Фотопортрети – Ілля Назаркін

Перейти до вмісту