Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Tesla до кінця року матиме робочий прототип робота-гуманоїда, – Маск

Ілон Маск повідомив, що наступна велика презентація Tesla — AI Day («День ШІ») — переноситься на 30 вересня (спочатку вона була запланована на 19 серпня) та зазначив, що до того часу Tesla розраховує мати робочий прототип відомого робота-гуманоїда Optimus (інша назва — Tesla Bot), що свого часу наробив чимало галасу.

За інформацією ITC.ua, Tesla вперше анонсувала робота-гуманоїда з екраном замість обличчя — дуже схожого на роботів з фільму «Я, робот» з Віллом Смітом — на торішній презентації Tesla AI Day. Ви напевно бачили той запальний танець з акторкою, переодягненою у костюм Tesla Bot, та купу мемів, які з’явилися після цього незабутнього перформансу. Якщо раптом пропустили, то ось.

На серпневій презентації Tesla Bot Маск пообіцяв, що робот «дружнім» — його проєктують таким чином, щоб люди змогли здолати його або втекти від нього, якщо буде така потреба. Його основне призначення — виконуватиме небезпечні та «нудні» справи, якими найменше люблять займатися люди. Кодова назва робота Optimus — очевидне відсилання до Трансформерів.

Перейти до вмісту