Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Ще одна громада Полтавщини доєдналася до програми фінансової допомоги “Карітас Полтава”

8 червня у Решетилівській громаді БО “Благодійний фонд “Карітас Полтава” розпочав реєстрацію на програму виплати фінансової допомоги тим, хто постраждав через воєнне вторгнення росії в Україну.

Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

Голова Решетилівської громади Оксана Дядюнова зазначила, що з початку повномасштабної війни громада прийняла понад 3 тисячі людей.

“Наша громада забезпечує людей гуманітарною допомогою. Добре, що ми стали учасниками програми «Людська гідність» від благодійного фонду “Карітас Полтава”. Фінансова допомога є надзвичайно потрібною. Впевнена, що спільними зусиллями ми допоможемо людям та приблизимо час нашої перемоги”, ‒  зазначила Оксана Дядюнова.

У межах співпраці Полтавської обласної ради та БО “Благодійний фонд “Карітас Полтава” вже п’ять громад області стали учасниками проєкту: Петрівсько-Роменська, Сергіївська, Зіньківська, Краснолуцька та Великобудищанська

“Люди, котрі врятувалися від війни в нашій області потребують підтримки. Полтавська обласна рада, громади та міжнародні партнери ‒ це синергія взаємодії, розуміння та підтримки. Впевнений, що наша подальша співпраця й надалі демонструватиме гідні результати”, ‒ наголосив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Відповідно до інформації від БО “Благодійний фонд “Карітас Полтава”, розраховувати на грошову допомогу можуть вразливі верстви населення: вагітні, люди з інвалідністю, багатодітні родини, самотні, важкохворі, одинокі батьки. Сума грошової виплати на одну особу становитиме 6 660 грн.

Нагадаємо, 7 червня керівники Полтавської обласної ради та Благодійної організації “Благодійний фонд “Карітас Полтава” провели робочу зустріч, на якій обговорили подальші механізми допомоги тим, хто постраждав від повномасштабної війни росії в Україні. Зокрема, обговорено подальшу реалізацію проєктів та програм, спрямованих на надання благодійної допомоги вразливим категоріям населення області, в тому числі внутрішньо переміщеним особам з 24 лютого 2022 року. Також йшлося про успішне впровадження програми “Людська гідність”, що передбачає виплату фінансової допомоги.

Фото: Полтавська облрада

Перейти до вмісту