Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Ще одна громада доєдналася до програми грошової допомоги від “Карітас Полтава”

15 червня представники Благодійного фонду “Карітас Полтава” приїхали до Оржицької громади, щоб провести реєстрацію на програму грошової підтримки тим, хто постраждав від повномасштабної війни росії в Україні.

Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

Перша заступниця Оржицької селищної ради Світлана Маслак розповіла, що з початку військової агресії росії на території України, громада прийняла близько 2000 вимушених переселенців. Їх підтримують як власними зусиллями, так і  розраховують на підтримку партнерів.

“Ми забезпечуємо людей гуманітарною допомогою, однак розуміємо, що грошова підтримка людей, котрі втратили житло та засоби для існування є актуальною. Завдяки співпраці Полтавської обласної ради з Благодійним фондом “Карітас Полтава” маємо змогу надати людям підтримку в цей непростий час”, ‒ зазначила Світлана Маслак.

Раніше учасниками програми стали Петрівсько-Роменська, Сергіївська, Зіньківська, Краснолуцька, Великобудищанська,  Решетилівська, Шишацька Опішнянська та Градизька громади.

“Люди розумітимуть, що вони не залишилися наодинці зі своєю бідою. Їм допомагають і громада, і волонтери, і благодійні організації. Впевнений, що спільними зусиллями ми здолаємо ворога і допоможемо людям у цей важкий для нас час”, ‒ наголосив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Відповідно до інформації від БО “Благодійний фонд “Карітас Полтава”, розраховувати на грошову допомогу можуть вразливі верстви населення: вагітні, люди з інвалідністю, багатодітні родини, самотні, важкохворі, одинокі батьки. Сума грошової виплати на одну особу становитиме 6 660 грн.

Меморандум про співпрацю між Полтавською обласною радою та Благодійною організацією “Благодійний фонд “Карітас Полтава” підписаний 20 травня. Для досягнення цілей Меморандуму Сторони домовилися  взаємодіяти та співпрацювати в напрямках реалізації соціальних та благодійних проєктів на території громад Полтавської області.

Фото: Полтавська облрада

Перейти до вмісту