Ви тут:
Суспільство Україна 

Розгортання ефективної системи ППО/ПРО в Україні потрібно закріпити в стратегії НАТО, – Олексій Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков переконаний, що однією з умов для відновлення діалогу з Росією може стати лише демілітаризація європейської частини держави-агресора.

Про це Олексій Резніков написав у фейсбуці.

“російські терористи вчинили чергові воєнні злочини – обстріляли ракетами низку мирних українських міст. Підлість цих атак в тому, що вони здійснюються або з глибини території рф, або з території Білорусі чи акваторій Каспійського та Чорного морів. Це стратегічний виклик для безпеки усієї Європи”, – наголосив Олексій Резніков.

Він зазначив, що швидка відповідь на цей виклик має складатися з двох частин.

“Перша – це посилення санкцій. Щоб рф не могла виготовляти і підтримувати у робочому стані високотехнологічну зброю, яка зараз містить безліч комплектуючих, що постачаються компаніями з країн НАТО. Друга – це якнайшвидше розгортання ефективної системи ПВО/ПРО в Україні. Це додаткові 500-1000 км безпеки для кожного європейського міста. Це дуже наочний і логічний крок, який має бути закріплений у стратегії Північноатлантичного альянсу. Довгострокова відповідь так само очевидна – умовою діалогу про відновлення стосунків цивілізованого світу з росією має стати демілітаризація як мінімум європейської частини держави-терориста. Глибина та параметри демілітаризації мають бути визначені фахівцями”, – пояснив Олексій Резніков.

Нагадаємо, 26 червня російські окупанти вдарили ракетою по багатоповерхівці у Києві, з “Градів” обстріляли Зеленодольську громаду на Дніпропетровщині, завдали ракетних ударів по Черкаській області, обстріляли з мінометів та ствольної артилерії агропідприємство на Чернігівщині. Крім того, українські захисники збили дві ворожі ракети над Одещиною.

Фото: Офіс Президента

Перейти до вмісту