Ви тут:
PROвсе Суспільство 

“Нова пошта” тестує відправку посилок із поштоматів

«Нова пошта» тестує відправку посилок із поштоматів, завдяки якій користувачі зможуть користуватися послугами компаній навіть не відвідуючи відділень.

Як повідомляє ain.ua, щоб скористатись новою послугою від «Нова пошта», користувач має:

• Оновити мобільний застосунок «Нової пошти», щоб у розділі «Створити Посилку» з’явився додатковий підпункт місця відправки — поштомат;
• Створити самостійно електронну накладну для посилки у додатку;
• Самостійно вдома спакувати відправлення;
• Підійти до поштомату із посилкою, відкрити створену накладну та натиснути «Відкрити комірку»;
• Покласти у комірку запаковане відправлення без маркування;
• Підтвердити завантаження у мобільному додатку;
• Закрити комірку.

Після того, як клієнт підтвердив завантаження посилки в поштомат, диспетчер автоматично отримує повідомлення про надходження нової посилки і направляє виклик кур’єру для забору відправлення.

Кур’єр отримує повідомлення від диспетчера через спеціальний мобільний додаток для кур’єрів «Нової пошти». Повідомлення надходить із зазначенням електронної накладної та номера конкретного поштомата. Кур’єр приїжджає до поштомату кілька разів на день до 18:00.

Коли кур’єр відкриє комірку та перевірить належність пакування, він роздрукує через спеціальний мобільний пристрій маркування і наклеїть його на посилку. Далі він відвозить її до сортувального депо, де відбувається подальший розподіл за регіоном та місцем призначення.

Що можна відправляти?

Відправляти можна будь-які посилки вагою до 20 кг, які містять книги, документи, взуття, іграшки, посуд, косметику, одяг, дрібну побутову техніку.

Заборонено для відправлення: гроші, цінні папери, зброя, тварини, комахи, продукти харчування, лікарські засоби та інші відправлення з терміном придатності до 5 діб, та ті, що вимагають певного температурного режиму, відправлення брудні або з сильним запахом, наркотики та інші речі, заборонені чинним законодавством України.

Перейти до вмісту