Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Необхідно вирішувати першочергові проблеми тих, хто врятувався із зони бойових дій, – Олександр Біленький

17 червня голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький зустрівся з Отцем і Главою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом.

Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

Під час зустрічі обговорили потреби, які мають вимушені переселенці. Щоб, відповідно до можливостей Церкви, надати допомогу громадам області та українцям, яких війна змусила покинути рідні домівки.

“Висловлюю велику вдячність за те, що ви робите для людей, котрі врятувалися від війни у вашій області. Полтавщина має особливо стратегічне місце і значення ‒ потужний гуманітарний хаб. Спільне лихо, яке спіткало кожного українця, об’єднує. Важливо тримати єдність влади, депутатського корпусу та партнерів. Будемо шукати можливості та зв’язки, щоб підтримати в цьому надзвичайному виклику для країни”, ‒ наголосив Блаженніший Святослав. 

Олександр Біленький подякував за те, що в складний для країни час греко-католицька община надає руку допомоги.

“Ми вдячні за ваші щирі молитви та необхідну допомогу як для нашої області, так і для кожного українця, який цього потребує. Я бачу великий спектр потреб для тих, хто врятувався від війни на Полтавщині. Висловлюю подяку БФ “Карітас Полтава” за програму виплати грошової допомоги. В нас виходить результативна співпраця, адже на персональні банківські картки заявників вже почали надходити грошові кошти. Ми проїхали достатню кількість громад, де наразі проживають внутрішньо переміщені особи. Умови проживання достатньо різні. Тому й надалі необхідно вирішувати першочергові проблеми тих, хто врятувався із зони бойових дій”, ‒ зазначив Олександр Біленький

Директор БО “Благодійний фонд “Карітас Полтава” Володимир Раковецький додав, що спільна робота Полтавської обласної ради та Благодійного Фонду “Карітас Полтава” є результативною.

Нагадаємо, Меморандум про співпрацю між Полтавською обласною радою та Благодійною організацією “Благодійний фонд “Карітас Полтава” був підписаний 20 травня. Для досягнення цілей Меморандуму Сторони домовилися  взаємодіяти та співпрацювати в напрямках реалізації соціальних та благодійних проєктів на території громад Полтавської області.

Фото: Полтавська обласна рада

Перейти до вмісту