Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

“Надскладна зима”: готуватися до холодів українцям варто саме зараз, – Олексій Чернишов

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов провів установче засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 року під час воєнного стану.

Джерело: пресслужба Мінрегіону та Facebook сторінка Олексія Чернишова.

“Ця зима буде надскладною. Головне — ми маємо захистити кожного українця та обігріти його помешкання. Тарифи на тепло не зміняться! Ми забезпечимо їхню стабільність. Опалювальний сезон почнеться вчасно. Для цього в нас є всі передумови”, — зауважив Олексій Чернишов.

“Але ми маємо відвикнути жити взимку з відкритими вікнами та обігрівати вулицю. Вважаємо, що оптимальна температура в оселі має коливатися в межах 18-20 градусів, але в жодному разі не нижче 16 градусів. Як в ощадливих країнах розвинутої Європи”,  -наголосив він.

Кожен чиновник, кожен голова громади, кожен голова міської ради, кожен громадянин має підготуватися до цієї найскладнішої зими в нашій історії”, — наголосив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

“Як ми переживемо цю зиму — залежить від кожного із нас. Готуватися до холодів варто саме зараз”, – закликав міністр.

Зазначимо, що 21 червня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкти, які запровадять мораторій на підвищення цін у сфері теплопостачання. Така норма буде чинна на час дії воєнного стану та шести місяців після його припинення. Водночас суб’єктам господарювання у сфері теплопостачання будуть компенсувати різницю в тарифах коштом держбюджету.

Міністр звернувся до учасників засідання із закликом особливу увагу звернути на розвиток альтернативних джерел енергії та їх використання у централізованому теплопостачанні.

Перейти до вмісту