Ви тут:
Суспільство 

Маніпуляції та дезінформація, які поширюють росЗМІ: добірка ЦПД

У Центрі протидії дезінформації при РНБО України виявили дезінформацію, маніпуляції та фейки, які поширювала російська пропаганда на ранок 8 червня.

Добірку опублікували у Telegram-каналі ЦПД.

Маніпуляція. Колаборант-“керівник” Херсонщини в.сальдо заявив, що «жителі всієї України, незалежно від місця реєстрації, зможуть подати заявку на отримання російського паспорта в Херсонській області». Такі заяви потрібні для створення ілюзії зацікавленості українців в отриманні громадянства рф.

Маніпуляція. посольство рф у США заявило про те, що “США порушують зобов’язання, поставляючи Києву вертольоти Мі-17, які призначалися для Афганістану, а передача артилерійських систем – це безвідповідальність, що загрожує непередбачуваними наслідками”.

Дезінформація. ЗМІ рф почали тиражування новини: «дипломатичні відносини Німеччини з Україною погіршуються – ФРН дедалі більше схиляється в сторону рф», обґрунтовуючи це «відмовою міністерки закордонних справ Анналени Бербок від спілкування з українським послом, що пояснюється її наміром говорити лише з міністрами»

Перейти до вмісту