Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Ілон Маск розповів, коли почнеться випуск електричного Tesla Cybertruck

Ще на початку року Ілон Маск наголошував, що одним з пріоритетів на 2022 рік для Tesla буде саме завершення проєктування електричного пікапа Cybertruck.

Як повідомляє Electrek, запуск виробництва незвичайної машини неодноразово відкладався і тепер глава компанії розраховує поставити її на конвеєр до середини 2023 року.

Про це Ілон Маск заявив в інтерв’ю спільноті власників електромобілів Tesla Кремнієвої долини. Він додав, що навіть якби дизайн машини не піддавався доопрацюванням на етапі проєктування, розпочати серійний випуск раніше компанії завадив би дефіцит компонентів.

Водночас Маск зізнався, що зміни у дизайні машини сприяли зміщенню термінів початку серійного виробництва. Знову ж таки, зараз дизайн затверджений в остаточному варіанті, який і стане серійним.
Відомо, що Cybertruck буде випускатися в Остіні, штат Техас, з використанням акумуляторних осередків типорозміру 4680. Ілон Маск навіть припускав, що для великого транспортного засобу типу пікапа є сенс перевести бортову мережу на напругу 800 вольт, але навряд чи подібні заходи будуть в першому поколінні пікапа.

Перейти до вмісту